Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon Η φροντίς του δέρματος


Του ανταποκριτού μας Τζον Λίτλκαπ


   Εις τον τόπον της γυναικός μου οι γιατροί, εκτός από γιατροί, είναι και Λευκαδίτες. Έτσι, πρέπει να κρύβουν την αλήθεια, χωρίς να ψεύδονται και να ακολουθούν τους ρυθμούς τους χωρίς να καρφώνονται. Ο δερματολόγος της φωτογραφίας βρήκε έναν πολύ έξυπνο τρόπο να λείψει μερικές μέρες της βδομάδας, χωρίς να χάσει την πελατεία του. Έγραψε σ’ ένα χαρτί «ΑΠΟΥΣΙΑΖΩ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΕΚΤΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ», και το κόλλησε έξω από την πόρτα του, χωρίς να διευκρινίσει ποια μέρα εννοούσε.




   Κατ’ αυτόν τον τρόπο κάθε ταλαίπωρος ασθενής, ιδίως προχωρημένης ηλικίας, αισθάνεται σαν τον Μπιλ Μάρρεϋ στο έργο η μέρα της μαρμότας, βυθιζόμενος σ’ ένα εβδομαδιαίο déjà vu. Εννοείται, ότι μέχρι να πάρει ο γέρος χαμπάρι τι συμβαίνει, ο δερματολόγος θα έχει γυρίσει από τις διακοπές του κι όθεν «no cat, no damage», που λένε κι φίλοι μας οι Βρετανοί.

    Τώρα, αυτό που διαδίδεται, ότι δήθεν, κάποιος ασθενής, μόλις διάβασε την ανακοίνωση φώναξε δυνατά «δε μας πετράς λέω εγώ, ρε γιατρέ», είναι φήμη ανυπόστατη.


Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon Κρίση!

   Πωλείται σιδερένιο τραπέζι, με επιφάνεια από κεραμικά πλακάκια ζωγραφισμένα στο χέρι και υπογεγραμμένα, αναπαριστώντα τη δίουρη γοργόνα, που ήταν και αδελφή του Μεγαλέξανδρου, σε τιμή ευκαιρίας 1.290 €. Πληροφορίες εντός.

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά