Τετάρτη 17 Μαΐου 2006

PostHeaderIcon Κοκομπιλικές κατασκευές στη Λευκάδα

        Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι η Λευκάδα είναι ο παράδεισος των κοκομπιλικών κατασκευών. Κατασκευές, που ενώ ξεκινούσαν με καλές προϋποθέσεις, δεν κατάφερναν να εκπληρώσουν το σκοπό τους.





        Ο ιδιοκτήτης, λόγου χάριν, της ανωτέρω οικοδομής περίμενε να δει τον μαραγκό να του φτιάχνει μια εξώπορτα σπαστή, η οποία -αφού υποχρεωτικά θα άνοιγε προς τα έξω- να μην εμποδίζει τα διερχόμενα μηχανάκια από το σοκάκι.




        Μερικές φορές, όταν κάτι το θεωρούσαν πετυχημένο και όμορφο, το επαναλάμβαναν.




        Άλλος πάλι, επειδή είχε πρόβλημα με τις αιμορροΐδες του και περπατούσε σαν συγκαμένος, έφτιαξε και ανάλογη σκάλα, ώστε να την ανεβαίνει με τα πόδια ανοιχτά.



        Σε ορισμένους έγινε παρατήρηση από την Πολεοδομία, ότι, σύμφωνα με τον ΓΟΚ, απαγορεύεται να τοποθετούνται οι εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών συσκευών στις προσόψεις των κτιρίων. Και είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει πιο αντιαισθητικό πράγμα από αυτά τα τετράγωνα κουτιά βιδωμένα πάνω στους τοίχους.



        Πολλές φορές οι προϋπολογισμοί, κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ξεστράτιζαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν τα έργα. Από την παραπάνω φωτογραφία, μπορεί να υποθέσει κανείς, ότι ο φτωχός άνθρωπος αγοράζει την καμινάδα με το μέτρο, ενώ ο πλούσιος με το κιλό. Φυσικά υπήρξαν και περιπτώσεις όπου ο ιδιοκτήτης διαφώνησε με τον λευκοσιδηρουργό στα λεφτά, με αποτέλεσμα, ο τελευταίος, να του αφαιρέσει το τελευταίο κομμάτι. Υπήρξε και κάποιος κακεντρεχής, που διατείνεται ότι ο ιδιοκτήτης ακόμα περιμένει το μάστορα να του τελειώσει την καπνοδόχο, αλλά δεν τον πίστεψα. Αν ήταν αλλού θα τον πίστευα. Στη Λευκάδα δεν γίνονται αυτά.



        Τέλος, μια ομάδα κατασκευών αφορά την ασφάλεια, την προστασία της περιουσίας του πολίτη. Στην παραπάνω φωτογραφία παρατηρούμε τα μέτρα που έχει λάβει ο συγκεκριμένος άνθρωπος για να μην του κλέψουν το βιος του, αφού το σπίτι του είναι μικρό για να χωρέσουν όλα τα πράγματά του μέσα, και έχοντας σαν δεδομένο, μάλιστα, ότι το κράτος δεν πρόκειται να τον προστατέψει. Μην σταθείτε σε λεπτομέρειες ότι , δήθεν, το κόστος της συγκεκριμένης σιδηροκατασκευής είναι πολύ μεγαλύτερο από το περιεχόμενό της. Άλλοι βάζουν πολύ πιο ακριβά πράγματα μέσα στο κλουβί.

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά