Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

PostHeaderIcon Η έλλειψη χώρου


   Η Λευκάδα είναι το 4ο  σε μέγεθος νησί του Ιονίου. Παρ’ όλα αυτά είναι μικρό νησί. Σκεφτείτε ότι όλος ο Νομός  έχει 22.500 κατοίκους και η πόλη 11.000. Κι επειδή η πόλη είναι ο μισός νομός σε πληθυσμό, τι σκαρφίστηκαν οι δαιμόνιοι Λευκαδίτες, φοβούμενοι μήπως ο «Καποδίστριας» τους μετατρέψει το νησί σε δήμο και μαζί με την Ιθάκη τους εντάξει στη Νομαρχία Κεφαλληνίας; Να εκλέξουν νομάρχη και δήμαρχο από διαφορετικά κόμματα, ώστε ν’ αποδείξουν ότι υπάρχουν ισχυρές αντιπολιτευτικές δυνάμεις στο υπόλοιπο Λευκάδος. Φυσικά μ’ αυτήν την μεγαλειώδη κίνηση εξασφάλισαν ότι δεν θα τους πάρει το οικόπεδο ο «Καποδίστριας», εντούτοις όμως το οικόπεδο παραμένει μικρό. Έτσι μάθανε να ζούνε σε έναν μικρό ελαιώνα, περιτριγυρισμένοι από ένα βουνό και μια λιμνοθάλασσα (όπως όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες). Η ανάγκη, λοιπόν, να χωρέσουνε όλοι, τους υποχρέωσε ν’ αποκτήσουν την νοοτροπία του κουκλόσπιτου. Παραδείγματος χάριν, τα σπίτια τους τα κατασκευάζουν όχι με τις ελάχιστες προδιαγραφές ύψους-μήκους-πλάτους, αλλά ανάλογα με τις διαστάσεις του ιδιοκτήτη.


 


        Εάν κάποια συσκευή δεν χωρά στο σπίτι, αλλά είναι απαραίτητη στην καθημερινή ζωή, τότε βγαίνει εκτός σπιτιού…



 

… και φυσικά ο σκουπιδιάρης, επειδή είναι μέρος του προβλήματος κι όχι η λύση του, δεν διανοείται να απομακρύνει τα αντικείμενα.




 


        Υπήρξαν βέβαια κι εξαιρέσεις, όπως εκείνη τη φορά που κάποιος πρωτόπειρος σκουπιδιάρης κατά λάθος απομακρύνοντας την κούνια πήρε και το παιδί μαζί του. Αλλά ο ιδιοκτήτης έλαβε τα μέτρα του και έκτοτε δένει την κούνια με αλυσίδα.



 


      Πολλάκις, όταν οι άνθρωποι βαριούνται αυτά τα μικρά και στενάχωρα σπίτια, αποφασίζουν να μετακομίσουν σε μεγαλύτερα. Και τότε είναι που κυριολεκτικά «σηκώνουν όλο το σπίτι». Παρακάτω βλέπετε ότι απέμεινε από τη μετακόμιση.



 


        Εκεί όμως που ο Λευκαδίτης παίρνει το βραβείο οικονομίας του χώρου είναι στην αποθήκευση της σκάλας του, η οποία σχεδόν πάντα είναι μεγάλη και ξύλινη. Λόγω έλλειψης ταράτσας οι σκάλες ακουμπάνε στο μπαλκόνι και στηρίζονται στο στέγαστρο του εκ δεξιών γείτονα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο πρόβλημα φαίνεται να έχουν μόνον οι τελευταίοι ενός οικοδομικού τετραγώνου.

Άρθρα

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά