Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

PostHeaderIcon Το Λευκαδίτικο πόκεμον


   Όσοι έχουν πιτσιρίκια, ασφαλώς και θα γνωρίζουν τα πόκεμον. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα πόκεμον είναι μικρά τερατάκια που γεννήθηκαν το 1996 χάρη στη φαντασία του Ιάπωνα Σατόσι Ταχίρι και ξεκίνησαν με το ομώνυμο video game της Nintendo. Πολεμούν μεταξύ τους, ακολουθώντας τις εντολές του παίκτη-εκπαιδευτή τους. Ο νικητής παίρνει το πόκεμον του άλλου και την κάνει. Η τρέλα αυτή εξελίχθηκε σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, αλλά και σε παιχνίδι με κάρτες. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει πληθυντικός στα πόκεμον, όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Αυτό για τους μεγάλους. Για την ακρίβεια μάλιστα, προφέρεται «po-kay-mahn» και βγαίνει από το «POcKEt MONsters», δηλαδή «τερατάκια τσέπης». Καθένα από τα 403 αυτά πλασματάκια αντλεί τις δυνάμεις του από τα στοιχεία της φύσης, της φωτιάς, του νερού, του ηλεκτρισμού και πολλών άλλων. Όλα τους έχουν ιδιαίτερες τεχνικές που ξεδιπλώνουν στις μεταξύ τους μάχες. Τα πόκεμον είναι ουσιαστικά φίλοι, κατοικίδια και παρέα για τους ανθρώπους.

   Μέχρι στιγμής, έχουν εμφανιστεί τρεις γενιές. Η πρώτη γενιά, περιλαμβάνει τις Pokemon Red και Blue και τη συνέχεια αυτών των δύο, τη Yellow. Στην πρώτη γενιά γνωρίσαμε τα πρώτα 151 Πόκεμον, απ’ τον Μπουλμπασάρ μέχρι τη Μίου και τον Πίκατσου. Αμέσως μετά ξεκινά η δεύτερη γενιά (Gold και Silver) και το ριμέικ αυτών των δύο, Pokemon Crystal. Η τρίτη γενιά ξεκινά με Ruby και Sapphire και ακολουθούν τα FireRed και LeafGreen, που αποτελούν ριμέικ της πρώτης γενιάς. Το Pokemon Emerald ολοκληρώνει την τρίτη γενιά. Αν μπερδευτήκατε μην βιάζεστε γιατί έρχεται και η τέταρτη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

   Ήδη λοιπόν στη συνοικία του Αϊ-Μηνά εμφανίστηκε το πρώτο πόκεμον της τέταρτης γενιάς, ο Μπαάνας. Ο Μπαάνας είναι το Λευκαδίτικο πόκεμον που φιλοδοξεί να επεκταθεί σ’ όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2007, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας απαγόρεψε την κυκλοφορία του Μπαάνα στη χώρα. Ο σεΐχης Γιουσούφ Αλ-Καραντάουϊ εξήγησε αναλυτικά ότι πρόκειται για προϊόν επτανησιακής συνωμοσίας. Αυτό το πλάσμα με τα τέσσερα πόδια, τις δύο κεραίες και τη μία ουρά μπορεί να παραπλανήσει τους νεαρούς μουσουλμάνους, διότι είναι έμβλημα επτανήσιων φονταμενταλιστών και σύντομα θα έχει γίνει σύμβολο του σμαραγδένιου νησιού

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά