Σάββατο 4 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon BBQ


   Στη Λευκάδα βρέχει και βρέχει με το τουλούμι. Είναι χαρακτηριστικό το δημώδες άσμα, που αναφέρεται σ’ αυτό το φαινόμενο:

Όσο κι αν ρίξεις τη βροχή, Θεέ, με τους κουβάδες,
ρύζια δε θα φυτρώσουνε στη νήσο του ροζόλι,
αφού ωσότου να γενεί, ν’ ασπρίσουν οι αραπάδες,
τ’ άλας θα σπάει το λάχανο, και το νερό φασόλι!

   Και πείτε μας, παρακαλώ, άμα έλθει σε όρεξη κάνας κακομοίρης ντόπιος (εδώδιμος για!) και θελήσει να ψήσει τις μπριζόλες του ενώ έξω ο Θεός λυσσομανά, τι θα κάνει; Γιατί πρέπει η οργή της φύσης να του αφαιρεί συνεχώς το δικαίωμα να χαίρεται τα ψητά του; Αυτό δεν είναι ρατσισμός; Δεν είναι η γκετοποίηση του μπριτζολά;
   Το πρόβλημα όμως λύθηκε. Sτη φωτογραφία βλέπετε την κατασκευή που πήρε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού «Μεταρεαλισμός και Φαντασία στη Σύγχρονη Δόμηση». Ο νικητής του διαγωνισμού κ. Ν.Β., κατασκεύασε ένα μοντέρνο και πλήρως στεγασμένο BBQ. Σκέπασε την ψησταριά του με μια ελαφρά και οικονομική κατασκευή, και έλυσε το πρόβλημα που τον βασάνιζε μέχρι τότε, να του σβήνουν, δηλαδή, τα κάρβουνα στο μαγκάλι.
   Η κατασκευή τηρεί πλήρως τους κανόνες πυρασφαλείας, διότι σε περίπτωση που αρπάξει φωτιά η τέντα, η βροχή τη σβήνει με τη μία, μπαμ-μπαμ. Η κατασκευή, επίσης, είναι παραμετρική, γιατί ο μαντρότοιχος στην πλάτη της ψησταριάς, που εφάπτεται του δρόμου, μπορεί αργότερα να λειτουργήσει και ως γκισές σουβλατζίδικου, με το φτιάξιμο απλώς ενός ανοίγματος. Τέλος ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει και έναν εξαεριστήρα πάνω στην τέντα, ώστε να απάγεται ο καπνός που συσσωρεύεται στη βεράντα κατά τας αργίας και εορτάς.

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά