Σάββατο 4 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon Η προστασία της επένδυσης


   Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, όπως προέκυψε από τη δημοσιογραφική έρευνα, το στεγάκι στη φωτογραφία, μάλλον αφορά την προστασία του κλιματιστικού από τον ήλιο κι όχι απ’ τη βροχή. Πρόκειται δηλαδή για αλεξήλιον στεγάκι κι όχι για αλεξιβρόχιον στεγάκι. Αδιευκρίνιστο βεβαίως παραμένει σε τι αποσκοπεί η διπλανή απ’ αυτό κατασκευή ψευδοκεραμοσκεπής. Άλλοι το ’χουν για διακοσμητικό (ότι δήθεν είναι φούρνος με στέγη), άλλοι λένε πως το ’χουν για ασπίδα (δήθεν φοβούνται τους κοκολοφόρους με τις μολότοφ). Επίσης άλλοι (ίσως αδαείς) επιμένουν ότι είναι φωτοβολταϊκές επιφάνειες, οι οποίες συλλαμβάνουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από το γαλαξιακό μας σύστημα (βάλε και κατάλαβε, τώρα!)
   Επειδή, πάντως, είναι γνωστή η σβελτάδα των μαστόρων στη Λευκάδα, καθώς και η ικανότητά τους για απλές και οικονομικές κατασκευές, μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι η σιδηροκατασκευή του στεγακίου μάλλον κόστισε πιο ακριβά από την προμήθεια και εγκατάσταση του ίδιου του κλιματιστικού.

   Οπωσδήποτε θα ισχυριστεί τινάς πως την κατασκευή της στέγης την απαίτησε ο ίδιος ο έμπορος των κλιματιστικών για να μεγιστοποιηθεί η απόδοση του μηχανήματος, σε συνεργασία, βεβαίως, με τον αρχιτέκτονα, ο οποίος θεωρεί ότι μια στέγη αποτελεί διαχρονικά ένα πολύτιμο αρχιτεκτονικό στοιχείο, ειδικά σε φούρνους, γιατί παραπέμπει σε παράδοση: παραδοσιακά κεραμίδια, πέτρινο οίκημα, παλιός φούρνος, άρα ψήνει με ξύλα (όπως λέμε: ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει).
   Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η όδευση των σωλήνων του φρέον που είναι δεμένες με την υδρορροή, οπότε σε περίπτωση βλάβης του κλιματιστικού αλλάζεις και υδρορροή μαζί. Τα καλώδια που πάνε κι έρχονται, μη σας ξεγελάνε, είναι οφθαλμαπάτη.

Όρθιο και περήφανο στεγάκι,
ωσάν κι αυτό που στέκει στην ταράτσα,
στο πέλαγο ατενίζει προς το Θιάκι,
  τώρα που ο καιρός είναι μπουνάτσα.

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά