Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

PostHeaderIcon Το αίμα νερό δε γίνεται


«Το αίμα νερό δεν γίνεται», λέει μια παροιμία μας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνονται όλα τα υπόλοιπα. Αυτό σκέφτηκε και ο δαιμόνιος ιδιοκτήτης του café «Mercado», στεκιού εκ των ων ουκ άνευ, του παζαριού της χώρας της Λευκάδος. Αντί να κάτσει, λοιπόν, να στύψει πορτοκαλολέμονα και άλλα φρούτα για να φτιάξει χυμούς και κοκτέιλ, έστυψε το κεφάλι του και έφτιαξε ένα νέο απεριτίφ, που το βάφτισε «ο αλκοολικός λελές» (Le lait alcoolique).

   Το εν λόγω ποτό φτιάχνεται με γάλα και tequila σε αναλογία 3 προς 1 αντίστοιχα, με μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και μία πρέζα δυόσμο, χτυπημένα σε σέικερ. Σερβίρεται δε, σε κολονάτο ποτήρι. Ο ιθύνων του καταστήματος δήλωσε ότι επέλεξε απλό παρουσιαστικό για το συγκεκριμένο κοκτέιλ, επειδή δεν δίνει στόχο στην αστυνομία, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών της ελέγχων στα μπαράκια της πόλης.
   Το ποτό πρωτοπαρουσιάστηκε στις 20 Αυγούστου 2007, σε ειδική εκδήλωση. Όλοι οι προσκεκλημένοι κεράστηκαν από τον ιδιοκτήτη και όλοι είχαν μόνον καλά λόγια να πουν. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το γιατί αποκαλύφθηκε το μυστικό της παρασκευής του ποτού απ’ την πρώτη κιόλας μέρα, ο μπάρμαν απάντησε με νόημα: «Ε, δεν τα είπαμε και όλα!» και συνέχισε: «Δεν είπαμε ούτε για τη γύρη χαμομηλιού που έχει μέσα και κάνει καλό στο στομάχι, ούτε για το γάλα που είναι δικής μας παραγωγής, από αγελάδες, που τις έχουμε και βόσκουν ελεύθερα στα υψίπεδα του Αλέξανδρου».
   Στη φωτογραφία μας γνωστός Λευκαδίτης εύχεται «στην υγειά» του ιδιοκτήτη και «ο Θεός το καλό». Σε άλλη ερώτηση, αν σκέφτεται να προχωρήσει στην τυποποίηση και παραγωγή του προϊόντος, ο ιδιοκτήτης μας δήλωσε: «Θα δούμε, παιδιά, μη βιάζεστε. Οπωσδήποτε θέλουμε να προχωρήσουμε, αλλά προς το παρόν υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια, τα οποία πρέπει να ξεπεράσουμε, και δεν εννοώ τα οικονομικά» και ακολούθως διευκρίνισε: «Αυτή τη στιγμή δεν δουλεύουν όλες παραγωγικές μονάδες μας, παρά μόνον δύο που τις έχουμε δεμένες στο μαντρότοιχο της εκκλησίας της Παναγίας. Έχουμε στείλει όμως τον Φώντα τον Γράψα με το αγροτικό του, να ψάξει, να βρει και να μαζέψει τις υπόλοιπες, γιατί μας απείλησαν ότι θα τις σκοτώσουν. Και τότενες καήκαμαν!».

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά