Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon Το λετρίνι


   Η οικονομία του χώρου έχει περάσει στο DNA των ιθαγενών της Νήσου του Έμεραλδ.
   Στη φωτογραφία παρατηρούμε το Λευκαδίτικο μονοθέσιο λετρίνι, ή μονολεκάνιο, ή σόλο αντ’γός. Πρόκειται για WC που κατασκευάστηκε από Λευκαδίτες τεχνικούς επί τη βάσει σχεδίων του δημιουργού του μονοκινητήριου-μονοθέσιου Τσέσνα. Οι διαστάσεις του κατά το μήκος και πλάτος είναι οι μισές ενός Smart, κατά δε το ύψος σαφώς μεγαλύτερο του υψηλότερου των επτά νάνων.
    Η τουαλέτα κατασκευάστηκε κατά παραγγελία, αλλά εν αγνοία του ιδιοκτήτη και θα χρησιμοποιηθεί μόνον από ανορεκτικούς. Οι ευτραφείς χάνουν τη μάχη της διάρροιας. Η πόρτα που κατασκεύασε ο μαραγκός, σύμφωνα με τον κ. Ν.Κ., παρέχει ευκολία εξαερισμού του πέρδοντος. Το WC διαθέτει και ντουζ, όπου μπορεί να πλυθεί κανείς από πάνω προς τα κάτω, ή να κάνει μπιντέ εκτελώντας κατακόρυφο. Επίσης μπορεί να λουστεί ενώ αφοδεύει και αντιστρόφως. Σε περίπτωση σεισμού ανοίγουν αερόσακοι και η κατασκευή κατρακυλάει με ασφάλεια στον κήπο.
   Τέλος όλη η τουαλέτα αποσπάται εύκολα και μεταφέρεται σε τροχόσπιτο ή σκηνή. Δυστυχώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπρελόκ, γιατί δεν προβλέφθηκε εξ αρχής τρύπα για τον κρίκο, μπορεί όμως να τοποθετηθεί σε εντοιχιζόμενη κουζίνα.

Άρθρα

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά