Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon Ε, το γνωστό πρόβλημα...


…Η έλλειψη άγχους έχει κυριολεκτικά πνίξει την Βερτζαμόνησο.
   Στη φωτογραφία παρατηρείτε τζαμαρία δωματίου, που βλέπει κατ’ ευθείαν στο δρόμο. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος χρησιμοποιεί το εν λόγω δωμάτιο ως κρεβατοκάμαρα, έχει την ατυχία να γίνεται τακτικά στόχος μεθυσμένων ή αρνητικά ιονισμένων νεαρών μοτοσικλετιστών, ή σαλεμένων μοτοσεκλετιστών. Η συγκεκριμένη μουλαρία, εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας που αναπτύσσει, δεν προλαβαίνει την τελευταία στιγμή να στρίψει το τιμόνι δεξιά, με αποτέλεσμα το κρεβάτι του ιδιοκτήτη (έχοντας και τον ίδιον, εννοείται, απάνω) να ωθείται βίαια κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες από μοτοσακό τα οποία μπουκάρουν στο καμαράκι του.
   Όντας χαμηλών τόνων ο ήρωάς μας απευθύνθηκε σε τοπικό επιγραφοποιό και του ζήτησε να φτιάξει μια διακριτική, πλην ευανάγνωστη πινακίδα, ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο. Ο καλλιτέχνης, μετά από σκληρό παζάρι αναφορικά με το πότε θα την έχει έτοιμη, δέχτηκε να ξεκινήσει την επόμενη πρωτομηνιά που θα πέσει Δευτέρα. Την ημέρα όμως εκείνη, κατά τη διάρκεια των λεπτών χειρισμών εκτέλεσης του λειτουργήματός του ο ποιητής δεχτηκε μια επείγουσα τηλεφωνική κλήση κατά τις έντεκα το πρωί, για ουζάκι στο καφενείο της Ανάσας του Κ, ακριβώς τη στιγμή που δεν υπολειπόταν παρά το τελευταίο Κ (άλλο Κ, όχι του καφενείου) για να ολοκληρωθεί η εργασία του.
   Όπως όλοι μπορείτε να φανταστείτε, όταν τελείωσε η ουζοκατάνυξη ο καλλιτέχνης δεν ήξερε ούτε ποιός ήταν, ούτε που βρισκόταν, ούτε από πού καταγόταν, ούτε κατά που έπεφτε το σπίτι του, ούτε ποιες δουλειές είχε αφήσει σε εκκρεμότητα. Οι φήμες λένε πως ο ταλαίπωρος ιδιοκτήτης ακόμα ψάχνει τον καλλιτέχνη απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο το Νομό, χωρίς επιτυχία. Το γεγονός, πάντως, ότι δεν έχει πληρωθεί ακόμα για τον κόπο του αφήνει κάποιες ελπίδες ότι το έργο θα ολοκληρωθεί κάποτε (όταν π.χ. ασπρίσουν τα κοράκια)!

Άρθρα

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά