Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon Βγήκε απαγορευτικό


   Είναι παγκοίνως γνωστό πως οι Λευκαδίτες φημίζονται για το φλογερό τους ταπεραμέντο, κληρονομιά από την μακρόχρονη παραμονή των Βενετσιάνων στο νησί του τζίλιου.
   Οι φαντασιώσεις τους καθώς και η ποικιλία των στάσεων κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης κατέχουν εξέχουσα θέση σε κάθε εγχειρίδιο όλων όσων θα θέλατε να ξέρετε αλλά ντρεπόσασταν να ρωτήσετε. Μεταξύ των λημμάτων των ερωτικών λεξικών συναντάμε λευκαδίτικους όρους όπως:
αβεντόρα, αγλειφούτζης, ακ’μπίστρα, αμορόζος, του την άμπωσα, αναδοσά, απ’δάω, αρκάτη, αφ’σκόλογα, βατέλος, γεβεντισμένη, δαγκαρούφα, ίντιμο, καβδόλιο, κακαπίτσορας, καλαφατίζω, καπλάνα, καριόλα, κογιόνι, κολοκυθοβούλωμα, κομεβάτσα, κούρβα, κ’τουπώνω, κουτσαβίνα, λαβατίβο, λαντζούνα, λιμπά, λόκια, μαγάρα, μαλαπέρδα, μαλαφαρίζω, μανιαμούνιας, μαντινούτα, μελέχας, μερεμέτι, πιαστή, ποβεράτα, μουρτάρης, μποβερέτα, ντόρκα, ξεγίγκλωτη, παπαρδέλλα, περμαντόνα, πιαστή, ποβερέτα, πομπισμένη, πριτσαλάω, ραίνω, σασ’ναμέντο, σοκακιάρα, την τέτοιωσε, τζόκος, τσελιμπορδίζω, φράντζα, χαμπέρια, χασκουμπρίζω.
   Μία εκ των ερωτικών στάσεων είναι και το σάλτο ντι μάντρα ή φραχτοπήδ’μα. Ο φακός μας συνέλαβε απαυδισμένο ιθαγενή, ο ποίος βαρέθηκε να βάφει και να ξαναβάφει τις γαλαχτόχρωμες και ρυζογαλοειδείς αποχρώσεις, που παίρνει το κάγκελό του απ’ τις αλλεπάλληλες ερωτικές συνευρέσεις με περαστικούς, κι αποφάσισε να εκφράσει δημοσίως την αγανάκτησή του. Κατ’ άλλους πάλι, πρόκειται για εφαρμογή στην πράξη της φράσης «της που…νας το κάγκελο», απουσιαζούσης όμως της που…νας. Τέλος, η λέξη οτιδήποτε αναφέρεται στο γεγονός ότι ορισμένοι κάνουν ότι κάνουν και μόλις τελειώσουν γράφουν και με σπρέι  ΘΡΥΛΟΣ G7.

Άρθρα

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά