Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

PostHeaderIcon Η εφηβεία (μπορεί να φαίνεται αλλά) δεν είναι ασθένεια!


   Στο τέλος του 2009 αναμένεται να βγει στις αίθουσες η νέα ταινία του Σ. Κούρο-Σάββα Το Θερμόμετρο.
   Στη νέα του ταινία ο διάσημος σκηνοθέτης ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας οικογενειάρχης μεσήλικας, όταν τυχαίνει να παραθερίσει με τέσσερις έφηβους στην ίδια πολυκατοικία σε μια επαρχιακή λουτρόπολη της δυτικής Ελλάδας.
   Οι τέσσερις δεκαεφτάρηδες, μέλη του ερασιτεχνικού ροκ συγκροτήματος Μάμας Μπόις, των οποίων οι γονείς λείπουν για διάφορους λόγους (άλλοι για δουλειά, άλλοι σε διακοπές και άλλοι δεν ξέρω εγώ τι), αποφασίζουν να συγκατοικήσουν για ένα μήνα, ώστε να διευκολυνθούν στην ηχογράφηση του πρώτου τους άλμπουμ.
   Ένα μεσημέρι όμως, ο μεσήλικας καλείται να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό, που θα τον κάνει να αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις του. Ο ένας από τους τέσσερις νέους, που ταλαιπωρείται από μία ίωση, αποφασίζει να βάλει θερμόμετρο, γιατί νοιώθει κρυάδες και η μητέρα του υποψιάζεται πως έχει πυρετό. Οι φίλοι του αμίλητοι του συμπαραστέκονται παίζοντας Play Station ΙΙΙ, ενώ οι πρόβες έχουν διακοπεί λόγω ανωτέρας βίας.
   Την κρίσιμη στιγμή το θερμόμετρο πέφτει από τα χέρια τού μικρού ήρωά μας, σπάει, και ο υδράργυρος απλώνεται χυμένος σε μικρές μπίλιες σ’ όλο το πάτωμα του διαμερίσματος. Ο νέος τηλεφωνεί στη μητέρα του για το συμβάν και αυτή έντρομη ζητά, με τη σειρά της, μέσω τηλεφώνου τη βοήθεια του μεσήλικα, φοβούμενη μήπως ο γιός της έλθει σε επαφή με τον υδράργυρο.
    Ο πενηντάχρονος κύριος, εφοδιασμένος με ηλεκτρική σκούπα, ανταποκρίνεται άμεσα στις εκκλήσεις της μητέρας, ανησυχώντας κι αυτός για τους κινδύνους που εγκυμονεί η ανωριμότητα των νέων. Όταν όμως φτάνει στο διαμέρισμα το θέαμα που θα αντικρύσει θα τον κάνει να αναθεωρήσει τις απόψεις του για την ικανότητα των εφήβων να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις.
   Οι τέσσερις νέοι, ψύχραιμοι όσο ποτέ, επιδεικνύοντας ιώβεια υπομονή, συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι τους απτόητοι, έχοντας όμως τώρα πλέον ανεβασμένα τα πόδια τους στον καναπέ, ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε επαφή με τα υδραργυρικά σφαιρίδια. Οι έφηβοι ανατρέπουν τα δεδομένα και δείχνουν αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν ακόμα και ποντίκι, ή σαρανταποδαρούσα (ό,τι τύχει πρώτο).
   Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Τζον Λίτλκαπ στο ρόλο του μεσήλικα και οι ομογενείς Σπάιρους Φάιτδεμεν, Απ Ανχαίαρ, Μπίλι Ινκρέτα και Άλεξ Ζουστίνιαν στους ρόλους των εφήβων. Τέλος στον ρόλο της θείας του ασθενούς η κ. Χέρμιν Πριστλάιφ.
(Σημείωση του συντάκτου: το θερμόμετρο της φωτογραφίας δεν φέρει -fairy- υδράργυρο)

Άρθρα

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά