Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

PostHeaderIcon Ο Μέγας Αλέξανδρος


γράφει  …  ο μαμανέτσος της Ιστορίας

Ο Μέγας Αλέξανδρος...


   Επιστολή που δεχτήκαμε στο e-mail μας (stellmelesol.leu@gmail.com) τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 9:25:52, από τον ανώνυμο λογαριασμό deniskambishios-o-enimeros @gmail.com. Σας την παραθέτουμε ως έχει:

   «Πολλά ακούγονταν τώρα τελευταία, αλλά βάσιμες πλέον είναι οι ελπίδες μας ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θάφτηκε τελικά στην Λευκάδα μας και πιο συγκεκριμένα κοντά στο β’νό Σκάροι, στον Δήμο Λευκαδίων (ή Ελλομένου), δίπλα στο νεκροταφείο που ήδη βρέθηκαν εκεί στη θέση «Εκκλησάκι».
   Με βάση τη μέθοδο ταφής με το ισοσκελές τρίγωνο των αρχαίων μακεδόνων, κι αν πάρουμε ως αρχικό σημείο τη Βεργίνα Ημαθίας, όπου βρίσκεται θαμμένος ο πατέρας του Φίλιππος, την αρχαία Πύδνα Κατερίνης, όπου βρίσκεται θαμμένη η μητέρα του Ολυμπιάδα, το τρίτο σημείο οδηγεί απευθείας στις πλαγιές του όρους Νήιου, κοντά στη θέση «Βρύση του Παναγιώτη Θερμού» ή στις πλαγιές του Βερμίου κοντά στους Μακεδονικούς Τάφους της Σπηλιάς. Επειδή όμως ήταν γνωστή η λατρεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον Οδυσσέα, λόγω της εξυπνάδας του και της πολυμηχανικότητάς του  κι επειδή ήταν γνωστό ότι η Ομηρική Ιθάκη ήταν η Λευκάδα, προτίμησε το Νήιον για τελευταία του κατοικία, παραμένοντας μέχρι το τέλος της ζωής του αντισυμβατικός.
   Ίσως αυτή τη στιγμή να γίνομαι μελοδραματικός, αλλά καταλαβαίνετε για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε; Μιλάμε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως πρόκειται να βρεθεί ο τάφος του  μέγιστου όλων των Ελλήνων, του Αλέξανδρου του Γ’ του Μακεδόνα, ή αλλιώς Μεγαλέξανδρου ή Βασιλιά Αλέξαντρου Αλεξαντροπολίτη, ή Ισκεντέρ ή Αλέκου με τα Κυδώνια, κοντά στη θέση Κιάφα μεταξύ των χωριών Πλατύστομα και Αλέξανδρος (είναι τυχαίο άραγε το όνομα του χωριού;)

 ...ο μπαμπάς του...


   Όλες οι βεβαιωμένες και αποδεδειγμένες πληροφορίες (με υπερσύγχρονα μηχανήματα έρευνας υπεδάφους, εδαφοστατικές εδράσεις και γεωτρήσεις) έχουν προκύψει από ανθρώπους που κάνουν χρυσοθηρία και φοβούνται να προχωρήσουν πιο βαθειά λόγω της υπερβολικής αγάπης που τρέφουν στον εαυτό τους και φοβούνται για τη ζωή τους και την οικογένειά τους.
   Τα ψέματα όμως τελείωσαν! Το λόγο έχουν πλέον η νεοσύστατη ΛΣΤ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων και η κα Μ. Σταυροπούλου-Γάτση, ο Δήμαρχος Λευκαδίων κος Βασίλης Φέτσης, ο Νομάρχης Λευκάδος κος Κώστας Αραβανής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων κος Σπύρος Σπυρίδων, το Αστυνομικό Τμήμα Λευκάδος και το Παράρτημα Ασφαλείας Λευκάδος με τον διευθυντή του κο Γεώργιο Γουναρόπουλο και ο οδηγός του σκαφτικού μηχανήματος κος Α. Μανωλίτσης ή Μουρμούρης ή Σπαζολαγήνας (ήδη γνωστός από προηγούμενες ανασκαφές στον Αγ. Νικήτα). Τελευταίο αφήνω το Υπουργείο Πολιτισμού γιατί αυτήν την περίοδο παραθερίζει στη Μύκονο.
   Συνέλληνες, ο χώρος για τον οποίον μιλάμε είναι σχετικά μικρός (μόλις πεντέμισι στρέμματα) και απαιτεί μίαν οργανωμένη εκσκαφή (θα πάρετε αιώνια δόξα όποιοι θα είσθε εκεί) από επίσημες αρχές και να τρελάνουμε τον κόσμο ολόκληρο απ’ άκρη σ’ άκρη της γης! Εάν δεν το κάνετε εσείς θα το κάνουν κάποιοι άλλοι (σλαβοσκοπιανοί αρχαιοκάπηλοι) και το πουλάκι θα πετάξει. Θα πάρουν τα ευρήματα μαζί τους και δήθεν μετά από λίγο καιρό θα κομπάζουν πως τ’ ανακάλυψαν στα μέρη τους όπως ακριβώς κάνανε με τον Ζορμπά. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να λυθεί και το σκοπιανό. Ας μη το χάσουμε γιατί, όταν χάνεις αυτό που αγαπάς, τότε νιώθεις πόσο το αγαπούσες.
 
 ...και η μαμά του...




Έλα Χριστέ και Παναγιά
κι οι Δώδεκα Αποστόλοι,
τέτοια τρανή παλικαριά
ζηλεύει η πλάση όλη.

 
Στα στήθια ανάβουν οι καημοί
και οι φωτιές στο δάσος
και σπιθαμή προς σπιθαμή
μου κάηκε ο Τάσος

Άρθρα

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά