Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

PostHeaderIcon Το εκκρεμές


   Το ρολόι στην πρόσοψη του σπιτιού είναι προσφορά του ιδιοκτήτη στον Αργοπορημένο Περαστικό.
   Δεν έχει απολύτως καμία σημασία το γεγονός ότι είναι σταματημένο. Έτσι κι αλλιώς του καθυστερημένου, στα ραντεβού του, Λευκαδίτη, η κουβέντα είναι: «Πω, πω, δέκα η ώρα! Άργησα». Όμως αυτό είναι χρησμός, γιατί ενώ για τους κοινούς θνητούς σημαίνει ότι «άργησα για δουλειά», για τους μυημένους εννοεί ότι «με περιμένουν από ώρα στο καφενείο».
   Επίσης μη σας προβληματίζει το ότι τα συρόμενα πατζουρόφυλλα δεν ανοίγουν τέρμα, επειδή βρίσκουν στο εκκρεμές. Όλα δικαιολογούνται σ’ αυτή τη ζωή, για όλα υπάρχει εξήγηση όταν είναι ανάγκη να δοθεί. Εξ’ άλλου κι ο Άγνωστος Στρατιώτης, παρότι είναι ξάπλα, θεωρείται σύμβολο.
   Μπορεί κανείς να σκεφτεί καλύτερο τρόπο ασφάλισης του σπιτιού του; Φαντάζεστε έναν ιθαγενή διαρρήκτη μέσα στη μαύρη νύχτα, υπό το κράτος του φόβου μη γίνει αντιληπτός, να προσπαθεί να ανοίξει τα παντζούρια και αυτά να μην ανοίγουν γιατί τα εμποδίζει το εκκρεμές, το οποίο ούτε φαίνεται ούτε ακούγεται; Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί ακόμα και να μείνει στον τόπο ένας τέτοιος φτωχοδιάβολος, αν για παράδειγμα φυσήξει απότομα ένα ελαφρύ αεράκι και αρχίσουν να τζανάνε μεταξύ τους τα βαρίδια του εκκρεμούς; Εκείνο όμως που ξεπερνά κάθε φαντασία είναι το γεγονός ότι πίσω από αυτά τα παντζούρια δεν κρύβονται τζαμιλίκια, όπως στα σπίτια που ξέρουμε, αλλά απλά αντικλεπτικά ντουβάρια. Και αυτό είναι το καλύτερο σύστημα ασφαλείας. Η κουρτίνα που φαίνεται είναι παραπλανητική και βρίσκεται μεταξύ τοίχου και τζαμιού
   Η γωνιακή κρεμάλα από γαλβανισμένο σιδηροσωλήνα που φαίνεται στο προσκήνιο μη σας αγριεύει∙ πρόκειται απλώς για το γνωστό παιδικό παιχνιδάκι σε ζωντανή εκτέλεση.

Άρθρα

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά