Τρίτη 26 Μαΐου 2009

PostHeaderIcon Πώς η ευκολία υπηρετεί την επιστήμη


   Άλλο ένα κρούσμα λεβητοστασίου του μετζοπαταμέντου. Εδώ το μισό λεβητοστάσιο βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ στον όροφο παρατηρούμε υπαίθριο κολλεκτέρ δισωληνίου συστήματος κεντρικής θέρμανσης (ο παραγγέλων και υπόλογος).
   Το σημείο διανομής του ζεστού νερού που τροφοδοτεί τα θερμαντικά σώματα της κατοικίας του ορόφου, όπως βλέπετε, βρίσκεται στο μπαλκόνι μιας κρεβατοκάμαρας και μάλιστα έξωθεν του κιγκλιδώματος.
   Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, ότι μετά την υλοποίηση της εγκατάστασης από τον υδραυλικό, όλη η ομάδα των σωληνώσεων θέλησε να προβεί στο απονενοημένο, όταν συνειδητοποίησε τι έγινε, αλλά τη συγκράτησαν τα κάγκελα.
   Η οικονομία οδηγεί την κοινωνία να κάνει θαύματα. Κι απ’ όλα τα θαύματα του κόσμου, τα πιο εντυπωσιακά είναι τα σουρεαλιστικά, τα λευκαδίτικα. Ο μάστορας άφησε τον ιδιοκτήτη άφωνο. «Ήταν ένας φόνος άφωνος», που δίδασκε από την έδρα του κι ο καθηγητής Γ. Βέλτσος.
   Αργότερα βέβαια, ο απαίδευτος Λευκαδίτης του 1ου ορόφου, θεώρησε την κατασκευή κοροϊδία και προσπάθησε να την κρύψει από τα μάτια του προσθέτοντας ένα καλαίσθητο γυάλινο αδιαφανές παραβάν στο πλαϊνό κάγκελο. Προφανώς αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να παντρεύεται η φαντασία την υδραυλική. Ευτυχώς όμως, για μας τους περαστικούς, που η κατασκευή παρέμεινε σε κοινή θέα.
   Διότι εδώ, κύριοι, έχουμε να κάνουμε με το πώς η ευκολία υπηρετεί την επιστήμη. Π.χ. αν υπάρξει βλάβη στο σύστημα, ο υδραυλικός δεν δεσμεύεται να έλθει άμεσα για την αποκατάστασή της, αλλά μπορεί να περάσει και κάποια άλλη ώρα να το επισκευάσει με μια σκάλα απέξω χωρίς να χρειαστεί να ξυπνήσει τους ιδιοκτήτες.

Άρθρα

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά