Σάββατο 2 Μαΐου 2009

PostHeaderIcon Τους καθεύδοντας εργάτας...


   Τους καθεύδοντας εργάτας είναι και συνεργούς των εν τω κόσμω γινομένων. Για ποιους, άραγε, τα έλεγε αυτά ο συγχωρεμένος ο Ηράκλειτος; Πολύ κατατοπιστική είναι η παρακάτω ιστορία, που για πρώτη φορά βγαίνει στο φως της δημοσιότητας.
   Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας στεγάς και ένας υδραυλικός, που δεν μιλιόντουσαν. Και οι δύο ήτανε καλοί στη δουλειά τους (του τύπου: δεν με πειράζει να πηγαίνω στη δουλειά, αλλά η 8ωρη αναμονή μέχρι να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!), γι’ αυτό και όλοι οι νοικοκυραίοι αυτούς ζήταγαν όταν ήταν να φτιάξουν το σπίτι τους. Όμως οι μαστόροι δεν μιλιόντουσαν ποτέ αναμεταξύ τους κι έτσι ο κάθε ιδιοκτήτης έπαιζε το ρόλο του δικηγόρου και του εργολάβου ταυτόχρονα.
   Μια μέρα ένας τυχερός μπ’ρανέλος αποφάσισε να απαλλαγεί από τις επικίνδυνες ξυλόσομπες και έβαλε κεντρική θέρμανση στο σπίτι του. Μόλις ο υδραυλικός τελείωσε την εγκατάσταση του λεβητοστασίου και σήκωσε την καμινάδα ο τυχερός μπ’ρανέλος, ζηλεύοντας τον γείτονά του που έκανε το ίδιο, αποφάσισε ν’ αλλάξει και τη στέγη . Ο στεγάς φοβούμενος μήπως τα νερά της βροχής, μέσω της καμινάδας, μπαίνουν στον λέβητα, τον σκέπασε. Το λάθος, όμως, στην συγκεκριμένη οικοδομή είναι άλλο: είναι ότι οι υδρορροές των δύο στεγών που φαίνονται μπροστά έπρεπε να ενώνονται και να πέφτουν μέσα στην καπνοδόχο, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σύνθεση (Νταλί).
   Το όλο σκηνικό συμπληρώνεται από τον θάμνο, που φύτρωσε μέσα στον τοίχο, και ο οποίος θα μπορούσε να ποτίζεται απ’ τις υδρορροές.
   Επιμύθιο: Μη ζηλεύεις αν δεν είσαι σίγουρος για το μάστορά σου.

Άρθρα

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά