Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

PostHeaderIcon Η απεργία πείνας


   «Όποιος έχει πολύ πιπέρι, βάζει και στα λάχανα», λέει μία παροιμία μας. Η άλλη πάλι, μας θυμίζει ότι «βρέχει λάδι στην Κορώνη και στην Καλαμάτα σύκα», ή «απού ’χει μέλι βάνει και στο χόντρο», όμως μακάρι να είχαν όλοι τα προβλήματά μας. Δυστυχώς δεν είναι ούτε η γαλαντομία (ούτε η γαλαντοδύο), ούτε η σπατάλη που έσπρωξε το σούπερ μάρκετ Βερόπουλος να τοποθετήσει παντού ομπρέλες έξω από το υποκατάστημα Λευκάδος. Μη σας φανεί παράξενο, αλλά είναι ο συνδικαλισμός.
   Ο συνδικαλισμός, που έχει διαβρώσει πλέον τον κοινωνικό ιστό. Εκτός από τα έμψυχα, έχει παρεισφρήσει και στις τάξεις των αψύχων όντων. Κι ευθύς αμέσως τιποτ’ άλλο δεν θα κάνουμε, παρά να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε.
   Η παρακάτω φωτογραφία έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των κασονιών της μαναβικής πως εργάζονται κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Όπως δε τα ίδια ανέφεραν, θεωρούν απαράδεκτο να εκτίθενται κάθε μέρα στον ήλιο και τη βροχή, χειμώνα-καλοκαίρι, δίχως να αμείβονται και χωρίς να έχουν ενταχτεί στα βαρέα και ανθυγιεινά.
   Ύστερα από αυτό, και προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα, όπως στάσεις εργασίας, απεργίες και διαδηλώσεις, η διεύθυνση του σούπερ μάρκετ αποφάσισε έντρομη να προχωρήσει εκτάκτως σε λήψη ειδικών μέτρων ασφάλειας, ώστε να προστατέψει τα κασόνια των ζαρζαβατικών απ’ τον ήλιο και τη βροχή, τοποθετώντας ειδικές ομπρέλες θαλάσσης σε κάθε θέση εργασίας και αναπαύσεώς τους.
   Οι κασόνες, με τη σειρά τους, θεώρησαν την κίνηση ως κοροϊδία, γιατί η ευτελής ποιότητα των ομπρελών δεν εξασφαλίζουν την απαιτούμενη προστασία και απείλησαν και με απεργία πείνας, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ήδη ορισμένα φαίνεται να έχουν ξαπλώσει, άλλα δε άρχισαν να κουτρουβαλάνε στις σκάλες απ’ την αδυναμία.

Άρθρα

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά