Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

PostHeaderIcon Η είσοδος


   Στη φωτογραφία βλέπετε είσοδο, υποψήφια για καταχώρηση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για το έτος 2009.
   Πρόκειται για την πιο μικρή κατά πλάτος και αντικειμενικά πιο ασφαλή πόρτα του κόσμου. Είναι αντικλεπτική, αφού δεν χωράει ο κλέφτης να περάσει. Βοηθά στον αερισμό του σπιτιού από τον μαΐστρο αφού διαθέτει μικρό άνοιγμα με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στον άνεμο να σηκώνει τα πάντα μέσα. Δεν είναι ιδιαίτερα οικονομική, αφού κατασκευάζεται από ειδικά μπεμπέ αλουμίνια, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι οικονομικά προσιτή σε όλους γιατί δεν απαιτεί μεγάλη ποσότητα υλικών. Παράγεται σε δύο τύπους, μονόφυλλη και δίφυλλη (στη φωτογραφία βλέπετε τη δίφυλλη). Τέλος είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να χαλάσει ποτέ, αφού σπάνια ανοίγει, εξαιτίας του γεγονότος ότι σπάνια χρησιμοποιείται.
   Γενικά ο σχεδιασμός της εισόδου της συγκεκριμένης κατοικίας είναι εμπνευσμένος από το βήμα του πάγουρα ή την κίνηση του αξιωματικού στο σκάκι.
   Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, η είσοδος διαθέτει έξωθεν παράγωνη σκάλα, η οποία ακολουθεί τη ρυμοτομική κι όχι την οικοδομική γραμμή, σαν να ήταν ρείθρο πεζοδρομίου. Επίσης διαθέτει κάγκελο βεριτάμπλ, που χρησιμεύει ταυτόχρονα και για φράκτης του σπιτιού, αλλά και για τον κουρασμένο ταχυδρομικό διανομέα, ο οποίος θα εναποθέσει τα γράμματα χωρίς να χρειαστεί να χτυπήσει κουδούνι (που δεν υπάρχει κιόλας). Το στενό χαλάκι που φαίνεται αμυδρά στο κεφαλόσκαλο είναι πράγματι πολύ στενό, αλλά μη σας ξεγελά: πρόκειται για ζωγραφική πάνω σε μάρμαρο.

Άρθρα

Ετικέτες

Αναγνώστες

Στατιστικά